Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1000 g de tomates mûres, coupées en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 12 feuilles de basilic frais (et 2 poignées hachées grossièrement pour le montage)
- 1 filet d'huile d'olive
- 80 g de parmesan, coupé en cubes
- 600 g d'eau
- 800 g d'aubergines, pelées et coupées en lamelles de 0,5 cm d'épaisseur (3 aubergines)
- 300 g de mozzarella, coupée en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1070 kJ / 257 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2 godz. 30 min
Aubergines à la bonifacienne
2h
Clafoutis salé à la brousse et aux tomates cerise
40 Min
Pommes de terre farcies au pesto
45 Min
Aubergines farcies
1h 15min
Pâtes à l'aubergine, ricotta et basilic
35 Min
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15min
Parmigiana d'aubergine
1 Std. 30 Min
Roulés d’aubergine farcis à la sauce tomate
1 Std.
Tian aux anchois, olives et romarin
1 Std. 20 Min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1 Std. 20 Min
Gratin d'aubergine au parmesan
1 Std. 30 Min