Gratin d'aubergines à l'italienne

Gratin d'aubergines à l'italienne

3.9 211 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • oignon coupé en quatre
    1
  • de tomates mûres, coupées en morceaux
    1000 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de basilic frais (et 2 poignées hachées grossièrement pour le montage)
    12 feuilles
  • d'huile d'olive
    1 filet
  • de parmesan coupé en cubes
    80 g
  • d'eau
    600 g
  • d'aubergines pelées et coupées en lamelles de 0,5 cm d'épaisseur (3 aubergines)
    800 g
  • de mozzarella coupée en lamelles
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 257 kcal / 1070 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...