Gratin d'aubergines à l'italienne

Gratin d'aubergines à l'italienne

3.9 212 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en quatre
  • 1000 g de tomates mûres, coupées en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 12 feuilles de basilic frais (et 2 poignées hachées grossièrement pour le montage)
  • 1 filet d'huile d'olive
  • 80 g de parmesan coupé en cubes
  • 600 g d'eau
  • 800 g d'aubergines pelées et coupées en lamelles de 0,5 cm d'épaisseur (3 aubergines)
  • 300 g de mozzarella coupée en lamelles

Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 1070 kJ / 257 kcal
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...