Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oignons frais, coupés en deux (gardez le vert pour le dressage)
- 150 g de lardons fumés
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 500 g de petits pois frais, écossés
- 150 g d'eau
- 4 œufs
- 150 g de pain de campagne, coupé en gros croûtons
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891 kJ / 451 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs pochés aux épinards crémeux
1j 20 menit
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55 Min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45 Min
Petits pois à la française
30 min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 Min
Epinards à la crème
25 min
Salade de lentilles et œuf poché
40 min
Paupiettes, carottes nouvelles et jus aux herbes
1j
Poireaux vinaigrette au miso
35 Min
Œufs cocotte aux petits pois, asperges et jambon
35 Min
Poireaux vinaigrette
35 Min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1j