Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 250 g de farine de sarrasin
- 5 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de beurre
- 400 g de poireaux, émincés
- du poivre moulu
- 50 g d'huile neutre
- 100 g de comté râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2708 kJ / 650 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes complètes
45 min
Wraps de blé noir au poulet au curry
1 Std. 15 Min
Quiche verte au chèvre frais et aux épinards
2h 20min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45 min
Tarte renversée aux navets et choux-raves
2 godz. 25 min
Galette fourrée jambon-champignons
40 min
Pizza aux légumes
1h 30min
Galettes de pommes de terre au sarrasin
1h
Pâte à galette
1 Std. 15 Min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min
Flammekueche alsacienne
30 min
Flammekueche
1 Std. 50 Min