![Galettes aux poireaux, œuf et comté Galettes aux poireaux, œuf et comté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/803A989E-28AE-4BA0-8522-202BDFDFA8F0/Derivates/C52BA806-7E99-4626-819E-3155CA0EC851.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 250 g de farine de sarrasin
- 5 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de beurre
- 400 g de poireaux, émincés
- du poivre moulu
- 50 g d'huile neutre
- 100 g de comté râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2708 kJ / 650 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche alsacienne
30 min
Wrap au chèvre
1h 25min
Pâte à galette
1h 15min
Tartines au potimarron et fromage à raclette
35 min
Flammekueche
1h 50 min
Tarte aux champignons et à la mimolette
1h 50 min
Petite courge au crottin de Chavignol
1 Std. 45 Min
Flammenküche au poireau
1h 40min
Tarte automnale
1h 15min
Galettes aux champignons et crème de soja
1 Std. 30 Min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55 min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min