Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g d'oignon (1/2), coupé en quatre
- 1 bâton de citronnelle fraîche, en rondelles
- ½ bouquet de cerfeuil frais
- 500 g d'eau
- 800 g de potimarron, en cubes
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 500 g de viande de veau hachée
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1701 kJ / 409 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Parmentier merlan, poireau et courge
1 Std. 15 Min
Purée de carottes au jus d'orange et émietté de cabillaud
30min
Purée potiron-orange
30min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1 Std. 15 Min
Purée panais potiron
45min
Dinde et purée de patate douce aux marrons
40min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45min
Sauté de poulet au potimarron et aux agrumes
40min
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Purée de panais et boulettes aux raisins
40min
Crumble de poulet aux poireaux
50min