Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chou romanesco frais ou surgelé, en fleurettes
- 100 g de lardons fumés
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 200 g de pâtes sèches, type mafaldes
- 200 g de crème liquide entière
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 2 c. à soupe d'oignons frits déshydratés (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1413 kJ / 337 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Penne à la crème de chou-fleur
1h
Pâtes au jambon et haricots verts
40 min
Courgettes carbonara
35min
Omelette brocoli-jambon
35min
Patoto petits pois jambon
30 min
Omelette aux légumes
45 min
Macaroni aux 5 légumes colorés
40 min
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40 min
Pâtes aux moules, raisins et pignons
20 min
Emincé de dinde, haricots plats et chorizo
45 min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30 min