Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe de feuilles d'estragon frais
- 50 g d'échalotes
- 3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
- 2 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 125 g de beurre bien froid, coupé en morceaux
- 2 brins de cerfeuil frais, équeutés
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 4610 kJ / 1120 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 116 g
- Tłuszcz nasycony
- 69 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 830 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquettes de crevettes
14h 30min
Sauce hollandaise
15min
Sauce béarnaise
20 min
Sauce au poivre
25 min
Sauce hollandaise
15min
Beurre blanc
25 min
Sauce béarnaise
40 min
Sauce béarnaise
15min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1h 50min
Sauce cocktail
10 min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20 min
Sauce tartare
10 min