Sauce béarnaise
TM6 TM5

Sauce béarnaise

4.5 (21 ocen)

Składniki

  • 2 c. à soupe de feuilles d'estragon frais
  • 50 g d'échalotes
  • 3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
  • 2 jaunes d'œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre fraîchement moulu
  • 125 g de beurre bien froid, coupé en morceaux
  • 2 brins de cerfeuil frais, équeutés

Wartości odżywcze
na 200 g
Kalorie
4610 kJ / 1120 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
116 g
Tłuszcz nasycony
69 g
Błonnik
3 g
Sód
830 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy