![Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu) Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0de1cb66-57a3-400f-a874-f81d6832620e/Derivates/c87d4c96-8595-4a07-b9e0-92a92fa6a2e2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filets de poisson, avec ou sans peau, type poisson maigre lotte/merlu (200 g chacun, 2 cm d'épaisseur)
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 140 mg
Alternatywne przepisy
Caramel liquide
25 menit
Sous-vide filets de poulet
1 Std. 55 Min
Sous-vide cuisses de poulet
1 Std. 30 Min
Thon sous-vide au beurre citron
30min
Sous-vide crevettes décortiquées, de taille moyenne
50min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1 Std. 5 Min
Cuisson de l'épeautre perlé
35min
Cuisson du riz long blanc
35min
Sous-vide magrets de canard
2 Std.
Sous-vide côtes de porc
2 godz. 50 min
Foie gras sous-vide
72h
Caramel de base
25 menit