Pollo alla birra con verdure

Pollo alla birra con verdure

3.5 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Verdure
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di carote pelate e a cubetti (1-2 cm)
  • 200 g di peperoni gialli puliti e a tocchetti (1-2 cm)
  • 200 g di peperoni rossi puliti e a tocchetti (1-2 cm)
  • 150 g di zucchine a tocchetti (2-3 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Pollo alla birra
  • 800 g di petto di pollo a tocchetti (3x3 cm)
  • 60 g di scalogni a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 50 g di birra rossa
  • 5 g di dado per brodo di carne
  • 200 g di acqua
  • 15 g di farina tipo 00
    15 g di amido di mais (maizena)
  • 10 g di burro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 194.8 mg
Białko 66.8 g
Kalorie 2436.5 kJ / 582.3 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...