Wersje kompatybilne
Mezze pappardelle di riso e ceci con radicchio, Gorgonzola e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mezze pappardelle di riso e ceci
- 180 g di farina di riso + q.b.
- 150 g di farina di ceci
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Termine della preparazione
- 50 g di gherigli di noci
- 60 g di porro
- 300 g di radicchio a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di Gorgonzola a pezzi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3276 kJ / 783 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 42.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne di mais con radicchio rosso e taleggio (senza glutine)
40 Min
Fusilli tricolore
30 Min
Orecchiette speck e radicchio
35 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 Min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 Min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 Min
Penne integrali in crema di cipolle e sesamo
45 Min
Pesto di robiola al sapore di mare
10 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50 Min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 Min