Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di bietole a strisce grossolane (peso netto)
- 100 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 100 g di pomodori a pezzi
- 50 g di gambo di sedano a fettine
- 50 g di carota, pelata e a rondelle (0,5 cm)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 320 g di riso integrale (cottura 45-50 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1932.9 kJ / 462 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1393.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Farrotto integrale alle verdure
50min
Pancotto fave e zucca
6h 30min
Sorgo con platessa e arcobaleno di verdure
3h
Orzo, cavolfiore e pollo
1h 10min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40min
Riso basmati, fave e piselli
1h 30min
Insalata di riso integrale, tonno e zucchine
40min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40min
Riso integrale con spinaci (per 2 persone)
35min
Riso integrale alla cantonese
1 godz. 20 min
Minestra di zucca e riso integrale
1 godz. 20 min