Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipollotto a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo farfalle
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di bottarga a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2557.1 kJ / 610.8 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Fusilli ai carciofi e piselli
30min
Tagliatelle integrali ai broccoli
1 Std. 20 Min
Lasagne asparagi e funghi
2h
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40min
Tagliatelle di mais e riso con gamberi e pesto di zucchine (senza glutine)
35min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Penne lisce al ragù di trevisana
40min
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
40min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30min