Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di calamari freschi, puliti e tagliati ad anelli
- 2 filetti di acciuga
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 100 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 965.5 kJ / 230.8 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Moscardini al limone
30 Min
Calamari cipolle e patate
50min
Seppioline al vino bianco
25 Min
Seppie con i piselli
40min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Calamari alla provenzale con fantasia di verdure
1h
Calamari in umido
55min
Polpo al vino rosso
1h
Calamari alla napoletana
40min
Anelli di totano in umido
30 Min
Insalata di calamari
55min