Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 550 g d'eau
- 8 endives
- 2 clémentines bio, zeste et jus
- 30 g de beurre, coupé en dés
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Endives braisées et caramélisées à l'orange
30min
Endive au jambon et au gorgonzola
50min
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Asperges et sabayon à l'estragon
1h
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Fond d'artichaut à la framboise
1h 10min
Chou-fleur vapeur
20 min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35 Min
Fagots de haricots verts, pommes de terre vapeur et beurre au thym
50min
Poireaux vinaigrette
35 Min