Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs

Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs

4.8 236 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • 800 g d'eau
  • 3 œufs préalablement lavés sous l'eau
  • 30 asperges vertes
  • 1 ½ feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 150 g de fromage à tartiner nature, type St Môret
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de ciboulette fraîche ciselée
  • 35 g d'échalotes
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 citron jaune non traité

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11.7 g
Kalorie 878 kJ / 210 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...