![Welsh au stilton Welsh au stilton](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6FCE6C64-51D7-49A0-A60D-4042BFFBFD36/Derivates/497707c5-e63f-418c-b044-0fca5a087f2d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de stilton, coupé en morceaux
- 6 tranches de pain de campagne, toastées
- 6 tranches de jambon blanc
- 70 g de fécule de maïs
- 200 g de bière, brune ou ambrée de préférence
- 3 c. à soupe de moutarde
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de sauce Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744.2 kJ / 416.5 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1296.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes à la béchamel au camembert
1 godz.
Cheesecake à la brousse, carottes et jambon cru
3 Std. 15 Min
Gratin crémeux à la normande
1h 5min
Welsh rarebit
30 min
Soupe à l'oignon et au vin jaune
1 godz. 40 min
Carpaccio de bar et glace au fromage blanc citronné
Brak ocen
Croquettes de crevettes
14 Std. 30 Min
Cheesecake noix de coco-caramel
3 godz. 40 min
Crème brûlée à l’abondance
3h
Soufflé de pommes de terre au cheddar
1 godz. 45 min
Gratin de comté façon pudding
45 min