Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de fenouil, détaillé en lanières
- 300 g de carottes, coupées en tronçons
- 50 g de beurre
- 4 cuisses de lapin désossées (voir "Conseil(s)")
- 1 bouquet garni
- 100 g de vin blanc moelleux
- 300 g de fond de volaille reconstitué
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1865 kJ / 445 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lapin au cidre et purée céleri-pomme
1 Std. 10 Min
Gibelotte de lapin
1h 35 min
Lapin marengo
1 Std.
Lapin sauce à l'ail nouveau et haricots verts
1 Std. 20 Min
Râble de lapin aux abricots et à la vanille
45min
Lapin aux pruneaux
1 Std.
Epaule de veau à la normande
1 Std.
Aillade de veau
1 Std. 30 Min
Lapin à la moutarde
1 Std.
Sauté de veau Marengo
55 min
Lapin à la provençale
1 Std.
Rognons de veau au xérès
25 Min