Langoustines sauce au whisky

Langoustines sauce au whisky

3.6 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 1 échalote coupée en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 80 - 100 g de carottes coupées en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 36 langoustines (têtes et queues)
  • 2 tomates coupées en quatre
  • 1 c. à café de concentré de tomate
  • 1 branche de persil plat frais
  • 25 g de vin blanc sec
  • 30 g de whisky
  • 200 g d'eau
  • 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...