Lotte à l'andouille

Lotte à l'andouille

3.3 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • clous de girofle
    2
  • de pommes de terre détaillées en dés (1,5 cm env.)
    600 g
  • d'épinards frais
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    70 g
  • d'échalotes coupées en deux
    60 g
  • de beurre demi-sel
    20 g
  • de filets de lotte, sans peau et sans arêtes (6 filets)
    1000 g
  • d'andouille émincées en rondelles (dont 6 pour la décoration)
    150 g
  • de cidre brut
    250 g
    250 g cidre doux
  • de fécule de maïs
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361 kcal / 1524 kJ
Białko 39.3 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...