Risotto aux bigorneaux

Risotto aux bigorneaux

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1500 g
  • de gros sel
    20 g
  • de bigorneaux
    600 g
  • d'ail
    1 gousse
  • feuille de laurier
    1
  • de parmesan coupé en morceaux (3 cm env.)
    60 g
  • d'échalotes
    100 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    40 g
  • d'huile d'olive
    25 g
  • de riz spécial risotto type carnaroli ou arborio
    320 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • thym citron pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 538.5 kcal / 2265.8 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 718 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...