Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 20 g de gros sel
- 600 g de bigorneaux
- 1 gousse d'ail
- 1 feuille de laurier
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm env.)
- 100 g d'échalotes
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 25 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type carnaroli ou arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- thym citron, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2265.8 kJ / 538.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 718 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Tiffin aux cerises
Brak ocen
Filet de poisson aux pousses de soja dans une sauce épiceée
45 Min
Sauce armoricaine
1 Std.
Ormeaux poêlés au beurre d'orange
Brak ocen
Gravlax de cabillaud au piment fumé
3h 10min
Galantine de volaille, farce au boudin blanc et à la pistache
13h 15min
Sauce orange-citron
30 Min
Pâté de campagne
48 godz.
Canon d'agneau aux herbes, flan d'épinard et petits légumes
1 Std. 15 Min
Poulet de la "Mère Blanc"
1 Std. 15 Min
Sauté de veau aux pleurotes
1 Std. 5 Min