Risotto aux bigorneaux

Risotto aux bigorneaux

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 1500 g d'eau
  • 20 g de gros sel
  • 600 g de bigorneaux
  • 1 gousse d'ail
  • 1 feuille de laurier
  • 60 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm env.)
  • 100 g d'échalotes
  • 40 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 25 g d'huile d'olive
  • 320 g de riz spécial risotto type carnaroli ou arborio
  • 100 g de vin blanc sec
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • thym citron pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 718 mg
Białko 19.3 g
Kalorie 2265.8 kJ / 538.5 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...