Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 30 g de pain blanc, la mie seulement
- 250 g de viande de bœuf dans la bavette, en cubes
- 250 g de côtes de porc désossées
- 100 g d'oignon (1), coupé en 4
- 1 gousse d'ail
- du sel
- 40 g d'amandes décortiquées
- 25 feuilles de menthe
- du poivre moulu
- 20 g d'huile d'olive
- 2 œufs
- ½ c. à café de cumin en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1845 kJ / 441 kcal / 1845 kJ / 441 kcal
- Białko
- 44 g / 44 g
- Węglowodany
- 10 g / 10 g
- Tłuszcz
- 25 g / 25 g
Alternatywne przepisy
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Pâté de campagne
48 Std.
Terrine bressane
24h
Rillettes de lapin
12 godz.
Terrine de campagne
4 godz. 30 min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine de campagne
25hod. 15min
Terrine de poulet aux pistaches
1h 15min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30min
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Pâté de lapin en croûte
5h 30min
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min