Nage de langouste aux petits légumes et safran

Nage de langouste aux petits légumes et safran

2.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en quatre
  • 2 gousses d'ail
  • 15 g gingembres frais épluché
  • 1 branche de céleri coupée en tronçons
  • 30 g de beurre
  • 2 pincées de sucre
  • 350 g de carottes fines, coupées en petits tronçons (3 cm)
  • 150 g de mininavets coupés en deux
  • 100 g de poireau émincé
  • 2 - 3 doses de safran en filaments
  • 2 brins de thym frais émiettés
  • 150 g de vermouth blanc sec, type Noilly Prat
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 650 g de fumet de poisson en poudre préalablement délayé dans l'eau
  • 2 oranges bio
  • 4 queues de langouste (petites. 600 g au total env.)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 1082 kJ / 260 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...