
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons coupés en quatre
- 2 gousses d'ail
- 15 g de gingembre frais épluché
- 1 branche de céleri coupée en tronçons
- 30 g de beurre
- 2 pincées de sucre
- 350 g de carottes fines, coupées en petits tronçons (3 cm)
- 150 g de mininavets coupés en deux
- 100 g de poireau émincé
- 2 - 3 doses de safran en filaments
- 2 brins de thym frais émiettés
- 150 g de vermouth blanc sec, type Noilly Prat
- du sel
- du poivre moulu
- 650 g de fumet de poisson en poudre préalablement délayé dans l'eau
- 2 oranges bio
- 4 queues de langouste (petites. 600 g au total env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 260 kcal / 1082 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 8 g