
Wersje kompatybilne
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de muscat de Baumes de Venise
-
2
c. à soupe de sirop d'érable
lub 2 c. à soupe de miel -
500
g d'abricots frais dénoyautés
lub 500 g d'abricots au sirop, en conserve dénoyautés - 120 g de griottes dénoyautées
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide entière très froide
- 1 c. à soupe bombée de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 171 kcal / 717 kJ
- Białko
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 2.2 g