Poulet aux pommes façon Vallée d’Auge, riz noir complet

Poulet aux pommes façon Vallée d’Auge, riz noir complet

2.9 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g de beurre
  • 30 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • 300 g de pommes coupées en quartiers
  • 85 g de cidre doux
  • 30 g de vinaigre de cidre
  • 1040 g d'eau
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 350 g de riz vénéré (riz noir)
  • 4 cuisses de poulet, avec os et peau
  • 500 g de champignons de Paris frais
  • 1 branche de thym déshydraté
  • 1 feuille de laurier
  • 4 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1686.8 mg
Białko 104.5 g
Kalorie 4190 kJ / 994.8 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 94.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...