Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
- 1 diente de ajo
- 30 g de mantequilla
- 20 g de aceite de oliva
-
300
g de ramilletes de brócoli fresco
lub 300 g de ramilletes de brócoli congelados - 1 patata pelada y en trozos pequeños (100-120 g)
- 200 g de nata para cocinar
- 400 g de leche
- 300 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1051 kJ / 251 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema de espinacas y quesitos
30 min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Crema de brócoli
30 min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 min
Crema de espárragos verdes
40min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema florentina (de espinacas)
45 min
Crema de judías verdes
35min
Crema de acelgas y piñones
45 min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 min
Crema de coliflor y garbanzos
40min