Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro en trozos
- 75 g de mantequilla
- 500 g de coliflor en ramilletes pequeños
- 150 g de patatas peladas y en trozos
- 1000 g de leche
- 100 g de nata
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 cucharada colmada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1143 kJ / 274 kcal
- Białko
- 8.49 g
- Węglowodany
- 14.79 g
- Tłuszcz
- 20.04 g
- Błonnik
- 2.89 g
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli al gorgonzola con picatostes
40min
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de brócoli
30min
Crema de espárragos verdes
40min
Vichyssoise de coliflor con mejillones al vapor
25min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema florentina (de espinacas)
45min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Crema de acelgas y piñones
45min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Crema de coliflor y garbanzos
40min