Blinis con tartar de salmón

Blinis con tartar de salmón

4.4 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 raciones

Składniki

Blinis
  • de trigo sarraceno en grano
    100 g
  • de leche
    200 g
  • de levadura prensada fresca
    20 g
  • de azúcar
    ¼ de cucharadita
  • de harina de repostería
    40 g
  • huevo
    1
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco
  • de aceite
    20 g
Tartar de salmón
  • de eneldo fresco
    2 ramitas
  • de granos de pimienta rosa
    1 cucharadita
  • de chalota
    40 g
  • de lomo de salmón fresco sin piel ni espinas (calidad de sushi) en trozos
    150 g
  • de salmón ahumado en trozos
    150 g
  • de zumo de limón
    35 g
  • de aceite de oliva
    2 cucharadas
  • de salsa inglesa (salsa Worcestershire)
    1 cucharada
  • de alcaparras
    15 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de pimienta molida
    1 pellizco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 266 kcal / 1113 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 815.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...