Galette bretona con beicon, champiñones y huevo

Galette bretona con beicon, champiñones y huevo

4.5 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
8 unidades

Składniki

Masa de galettes
  • de trigo sarraceno en grano
    180 g
  • de harina de trigo
    70 g
  • huevos
    3
  • de agua
    500 g
  • de aceite de oliva (y algo más para la sartén)
    30 g
  • de sal
    1 - 2 pellizcos
  • de pimienta molida
    1 - 2 pellizcos
Champiñones con beicon
  • de mantequilla
    20 g
  • de beicon ahumado en lonchas (en tiras)
    150 g
  • de champiñones frescos laminados (Portobello)
    300 g
  • de sal
    2 pellizcos
Montaje
  • de mantequilla
    80 g
  • huevos
    8
  • de queso rallado (p. ej. emmental)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 364 kcal / 1520 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...