Rollitos de alcachofa y parmesano

Rollitos de alcachofa y parmesano

4.4 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
20 unidades

Składniki

  • 100 g de queso parmesano en trozos
  • 2 - 3 ramitas perejil fresco (sólo las hojas, limpias y secas)
  • 2 dientes de ajo
  • 1 tarro de corazones de alcachofa en conserva bien escurridas (peso neto 390 g, escurrido 230-250 g)
  • 2 cucharadas de orégano seco
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 6 láminas de masa filo
  • 150 - 170 g de mantequilla fundida
  • 1 cucharada de semillas de sésamo
    1 cucharadita de semillas de amapola

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 86.3 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 384 kJ / 91 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...