Vieiras con salsa de curry y azafrán

Vieiras con salsa de curry y azafrán

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 raciones

Składniki

  • 20 g de mantequilla
  • 100 g de cebolla en trozos
  • ½ diente de ajo
  • 1 trozo kion (1 cm)
  • 1 cucharadita de harina
  • 150 g de leche de coco
  • ½ cucharadita de curry en polvo
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 2 pellizcos de sal
  • 4 vieiras
  • aceite de oliva
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 chorrito de zumo de lima
    1 chorrito de zumo de limón
  • 1 cucharadita de huevas de salmón
  • brotes germinados

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1593.8 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 864 kJ / 206 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...