Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre
- le zeste d'orange, d'une orange bio, zeste prélevé à l’économe, reste réservé
- 1 gousse de vanille, en morceaux (2 cm)
- 750 g de vin blanc, sec
- 250 g de jus de pomme
- 3 clous de girofle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Chili con cervelas
1 Std.
Caramels à la crème
2h
Macaronis du chalet
45min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Polenta tessinoise
45min
Pâtes fraîches
1 Std.
Séré aux herbes
10 Min
Chutney de poires
50min
Mousse au fromage
10 Min
Vin chaud
20 Min
Risotto aux bolets et au brie
35min