![Vin blanc chaud Vin blanc chaud](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4865192A-464B-4D3C-8DCA-0DCDD2585589/Derivates/DBB644E4-D646-45B8-8CC5-0F4B9C9B7ECE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre
- le zeste d'orange, d'une orange bio, zeste prélevé à l’économe, reste réservé
- 1 gousse de vanille, en morceaux (2 cm)
- 750 g de vin blanc, sec
- 250 g de jus de pomme
- 3 clous de girofle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Chili con cervelas
1h
Vin chaud
20 Min
Risotto
30 min
Milanais
3h
Moutarde de Bénichon
40 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Émincé à la zurichoise
50 min
Caramels à la crème
2 Std.
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Rösti bernois
40 min
Papet vaudois
55min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min