![Knöpflis à l’ail des ours Knöpflis à l’ail des ours](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e3d3631966b3a96ad9e77fe1857a4422/Derivates/920b4cfac6b424f2b1041c762a55d930e5c77edf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, en morceaux (2 cm)
- 100 g d'ail des ours, frais, en morceaux (4 cm)
- 3 œufs
- 100 g d'eau
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de farine
- 1 c. à café de sel
- ¼ de c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
- 4 pincées de poivre
- 3 l d'eau
- 1 c. à soupe de sel
Rôtir des knöpfli
- 2 c. à soupe de beurre à rôtir
- ¼ de c. à café de sel
- 4 pincées de poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229 kJ / 532 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Croissants au jambon
35min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Sauce balsamique
10min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 Min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45 Min
Knöpflis
50 Min
Röstis de légumes et sauce forestière à la crème
1h 15min
Tourte de Linz suisse
1小时 30 分钟
Risotto alle cinque P
30 Min
Focaccia aux tomates
40min
Pain plissé margherita
3 Std. 15 Min
Rösti bernois
40min