![Sauce au curry Sauce au curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3e58c2f1-3a56-4353-bfdf-9d8fbef67a03/Derivates/71abbb8a-dee5-4176-8f49-9c915c029aa9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pomme (la moitié d’une petite pomme) coupée en morceaux (2 cm)
- 80 g de fromage frais double crème
- 100 g de crème acidulée, toutes sortes
- 1 c. à soupe de jus d'orange
- 2 c. à café de curry en poudre, doux
- ¼ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2049.2 kJ / 490 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 43.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs colorés en jaune
55min
Sbrinz râpé
5min
Sauce curry
10min
Mousse au thon
5min
Sauce au poivre vert
20min
Bûche de Noël
2h 45min
Salade de poulet au curry
30min
Émincé de poulet Parmentier
1h 15min
Beignets de filets de perche
1h
Risotto aux bolets et au brie
35min
Sauce à l’ail
15min
Mousse au mocca rapide
5min