Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 150 g de farine, et un peu plus pour saupoudrer et pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux et un peu plus pour beurrer les moules
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
Appareil
- 250 g d'emmental, coupé en morceaux (3 cm)
- 125 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 3 œufs
- 100 g de lait
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- ¼ de c. à café de sel, selon les goûts
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- 1 pincée de poudre de paprika, selon les goûts
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue, selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1627 kJ / 390 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Gâteau oignons-fromage
1 Std. 15 Min
Chili con cervelas
1 Std.
Macaronis du chalet
45min
Rösti bernois
40min
Tarte flambée vaudoise
1 Std. 30 Min
Papet vaudois
55 min
Knöpflis
50min
Croissants au jambon
35min
Sauce à salade à la française
20 Min
Tresse bernoise
1h 45min