Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache litchi-gingembre
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 30 g de sucre en poudre
- 15 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 150 g de litchis frais ou au sirop, dénoyautés
- 2 œufs
- 50 g de beurre froid, coupé en morceaux
Les macarons
- 130 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 243.1 kJ / 58.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 7.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5 Std. 10 Min
Macarons au citron
12 godz.
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons glacés mangue-orange
6 godz. 5 min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons à la mangue sans sucre
2h 30min
Macarons à la pomme verte
5 Std. 10 Min
Macarons au café
24h
Macarons saveur mojito
26 Std. 30 Min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5 min
Macarons au chocolat
24h