Macarons gingembre-litchi

Macarons gingembre-litchi

3.8 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
25 pièces

Składniki

La ganache litchi-gingembre
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 15 g de sucre en poudre
  • 7 g de gingembre frais coupé en morceaux
  • 75 g de litchis frais ou au sirop, dénoyautés
  • 1 œuf
  • 25 g de beurre froid en morceaux
Les macarons
  • 65 g de sucre glace maison
  • 75 g d'amandes en poudre
  • 4 g blancs d'œufs
  • 75 g de sucre en poudre
  • 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 7.1 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 232.1 kJ / 55.5 kcal
Tłuszcz 2.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...