Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filet de dinde, sans peau, en dés d'1 cm de côté
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- le jus d'une orange
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 gousse d'ail, râpée
- 8 dattes dénoyautées
- 1500 g d'eau
- 250 g de blé en grains
- 25 g de beurre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2409 kJ / 576 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Poulet à l'ananas, pois gourmands et riz
45 min
Aiguillettes de canard aux raisins et sésame
25 min
Poulet et pommes de terre, sauce miel-soja
45 min
Porc aux abricots secs
55 min
Ballotine de poulet, quinoa aux légumes et sauce piment
45 min
Poulet à la sauge, légumes à la crème
1h 5min
Bricks de magret de canard aux abricots
55 min
Pollo estilo Guanajuato (Poulet aux raisins secs, orange et citron)
50 min
Poulet aux courgettes, au citron et au miel
30 min
Buddha bowl sucré-salé
30 min
Poulet au gingembre, riz aux oignons
50 min
Porc teriyaki aux pommes
2 godz. 20 min