![Saltimboccas de veau Saltimboccas de veau](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC541498-F2CC-4431-871D-A49F431E6440/Derivates/b08f8df6-6dad-43ef-bdb9-69d02099ba7d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'escalopes de veau, très fines
- sel
- poivre moulu
- 8 pruneaux dénoyautés, coupés en deux
- 8 feuilles de sauge fraîche
- 150 g de mozzarella, en fines tranches épongées
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 798 kJ / 189 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Poulet au gingembre, riz aux oignons
50 min
Boulettes de dinde, tagliatelle de légumes
40 Min
Poulet au speck, mozzarella et tomates
35 min
Papillotes de poulet, petits pois et yaourt
35 min
Boulettes de cabillaud et butternut
1 Std. 15 Min
Risotto au poulet et aux artichauts
35 min
Boulettes de poulet, purée de céleri rave
50 min
Colin farci et asperges sauce au citron
45 Min
Papillotes de cabillaud, chou et champignons
45 Min
Brochettes tandoori, raïta de concombre
40 Min
Lieu vapeur et couscous au citron vert
35 min
Cubes de poulet et riz aux lentilles
50 min