Brochette de thon mariné, vapeur de légumes d'été

Brochette de thon mariné, vapeur de légumes d'été

4.6 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La marinade
  • 500 g de thon frais
  • 30 g de mirin
    30 g de sauce teriyaki
  • 30 g de sauce de soja
  • 10 g de vinaigre de riz
  • 1 c. à café de gingembre en poudre
  • 30 g d'huile neutre
La sauce
  • 50 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 c. à café d'estragon frais ciselé
  • 3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
  • 2 jaunes d'œufs
  • 90 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • du sel
  • du poivre moulu
Les brochettes de thon
  • 500 g d'eau
  • 150 g de carottes nouvelles taillées en spaghetti
  • 150 g de courgettes taillées en spaghetti
  • 200 g de tomates cerise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 708.8 mg
Białko 24.3 g
Kalorie 1407.8 kJ / 337.7 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...