
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons coupés en quatre
- 2 gousses d'ail pelées et dégermées
- ½ piment rouge coupé en morceaux
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 10 g d'huile végétale et 1 c. à soupe pour les crevettes
- 200 g de lait de coco
- 250 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 8 mini choux pak-choï coupés en deux
- 400 g de crevettes cuites, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 288 kcal / 1204 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 10 g