Ramen au poulet, épinards et champignons

Ramen au poulet, épinards et champignons

4.0 515 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 40 g de gingembre frais
  • 400 g de filets de poulet en lamelles
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 cubes de bouillon de volaille
  • 1300 g d'eau
  • 150 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 250 g de nouilles ramen sèches
  • 100 g d'épinards frais grossièrement émincés
  • 4 c. à soupe de sauce de soja
  • quelques feuilles de coriandre fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 39 g
Kalorie 1569 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...