Sauce bolognaise aux lentilles

Sauce bolognaise aux lentilles

4.6 301 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de carotte coupée en morceaux (3-4 cm)
    100 g
  • de céleri branche coupé en morceaux
    70 g
  • de champignons frais
    120 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    25 g
  • de tomates entières pelées au jus
    400 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à soupe
    1 cube de bouillon de légumes
  • de lentilles corail
    120 g
  • de sauce de soja
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de sauce de soja japonaise (shoyu), type tamari

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 196 kcal / 817 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 21.5 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 804.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...