Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 100 g de carotte, coupée en morceaux (3-4 cm)
- 70 g de céleri branche, coupé en morceaux
- 120 g de champignons frais
- 25 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de tomates entières pelées au jus
-
1
c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
lub 1 cube de bouillon de légumes - 120 g de lentilles corail
-
1
c. à soupe de sauce de soja
lub 1 c. à soupe de sauce de soja japonaise (shoyu), type tamari
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 817 kJ / 196 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 804.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce bolognaise aux lentilles
55min
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Chili sin carne
1 Std. 25 Min
Curry de pois chiches au tofu
25min
Quinoa et légumes d'automne au tofu
55min
Chili sans viande
1h
Steaks de quinoa aux haricots rouges
1h 50 min.
Chili de pois chiches
45min
Parmentier végétarien aux aubergines et lentilles
1h 30min
Chili sin carne au tofu, tomates et poivrons
50min
Buddha bowl d'automne
1h 5min
Mafé aux patates douces et riz
1h 15min