Sauce bolognaise aux lentilles

Sauce bolognaise aux lentilles

4.6 325 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 100 g de carotte coupée en morceaux (3-4 cm)
  • 70 g de céleri branche coupé en morceaux
  • 120 g de champignons frais
  • 25 g d'huile d'olive extra vierge
  • 400 g de tomates entières pelées au jus
  • 1 c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes
  • 120 g de lentilles corail
  • 1 c. à soupe de sauce de soja
    1 c. à soupe de sauce de soja japonaise (shoyu), type tamari

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 804.5 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 817 kJ / 196 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...