Sauce bolognaise aux lentilles

Sauce bolognaise aux lentilles

4.3 102 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • carottes en morceaux
    2
  • de céleri en morceaux
    2 branches
  • oignon coupé en quatre
    1
  • d'ail
    2 gousses
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de lentilles vertes sèches
    100 g
  • de tomates épépinées, en morceaux
    800 g
  • d'eau
    200 g
  • feuilles de laurier frais
    3
  • de thym frais
    3 brins
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de sucre
    1 c. à café
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 230 kcal / 961 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...