Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 carottes, en morceaux
- 2 branches de céleri, en morceaux
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de lentilles vertes sèches
- 800 g de tomates épépinées, en morceaux
- 200 g d'eau
- 3 feuilles de laurier frais
- 3 brins de thym frais
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 1 c. à café de sucre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Galettes de quinoa aux légumes râpés
1h 5min
Chili Sin Carne
30 min
Ragoût veggie de haricots rouges
1h 25min
Bolognaise aux lentilles vertes
40 min
Chili sin carne
1h 25min
Sauce bolognaise aux lentilles
35min
Curry de pois chiches au tofu
25min
One pot à la mexicaine quinoa, poivrons et maïs
30 min
Steaks de quinoa aux haricots rouges
1 Std. 50 Min
Chili sin carne au tofu, tomates et poivrons
50min
Steaks végétaux aux flocons d’avoine
50min
Mafé aux patates douces et riz
1 Std. 15 Min