Salade thaïe aux crevettes

Salade thaïe aux crevettes

4.9 660 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

La salade
  • de cacahuètes grillées à sec, non salées
    80 g
  • de carottes coupées en tronçons
    150 g
  • de coriandre fraîche équeuté
    ½ bouquet
  • de basilic frais équeuté
    ½ bouquet
  • d'eau
    800 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de vermicelles asiatiques de riz
    80 g
  • laitue iceberg détaillée en lanières fines
    ½
  • de germes de soja frais
    150 g
  • de crevettes cuites décortiquées
    250 g
La sauce
  • gousses d'ail écrasées
    2
  • piment frais en saumure, épépiné
    1
  • de sucre roux
    2 c. à soupe
  • de miel
    1 c. à soupe
  • de sauce de soja
    10 g
  • d'huile de sésame
    10 g
  • d'huile de tournesol
    20 g
  • de vinaigre de riz
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 351 kcal / 1473 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...