Pâtes aux poireaux et champignons

Pâtes aux poireaux et champignons

3.1 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 150 g de blancs de poireau coupés en tronçons d'1 cm env.
  • 20 g d'huile d'olive
  • 950 g d'eau
  • 200 g de champignons de Paris frais coupés en deux ou quatre
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 250 g de pâtes sèches type fusilli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 333.5 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 1371.3 kJ / 326.8 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...