![Penne à la pancetta, brocoli et citron Penne à la pancetta, brocoli et citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E345E0E4-9425-4E34-BE29-5144672D9AEF/Derivates/91ba0a9d-9cf5-4d9e-a958-2081743388ae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de pancetta, en lamelles
- 100 g de vin blanc sec
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- 1500 g d'eau
- 300 g de fleurettes de brocoli
- 400 g de pâtes sèches, type penne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1740 kJ / 416 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Orecchiette, courgettes, tomates et pois chiches
40 Min
One pot pasta aux tomates cerise et pesto
30min
Pâtes aux courgettes, basilic et parmesan
40 Min
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35 Min
Linguine au chèvre frais et pesto de roquette
35 Min
Pâtes à la norma
1 godz. 45 min
Riz aux courgettes, guacamole et tortillas
35 Min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20 dk
Pâtes au jambon et haricots verts
40 Min
One pot pasta brocolis-amandes
50 Min
Gnocchi à l'amatriciana
25 Min
Fregola sarda, tomates, lardons et petits pois
35 Min