Poulet aux olives et au citron, courgettes crues et pommes de terre

Poulet aux olives et au citron, courgettes crues et pommes de terre

4.5 283 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • ½ c. à café de gros sel
  • 7 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre coupées en cubes (2 cm)
  • 600 g de blancs de poulet coupés en cubes (1-2 cm)
  • 7 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 gousse d'ail
  • 5 brins de persil frais, équeutés
  • 200 g de courgettes coupées en tronçons
  • 100 g d'olives vertes dénoyautées
  • 20 g de jus de citron
  • 20 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37.8 g
Kalorie 1604 kJ / 381.8 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...