Tagliatelle aux cèpes et au parmesan

Tagliatelle aux cèpes et au parmesan

4.6 122 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 80 g de parmesan coupé en morceaux
  • 60 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g de beurre
  • 500 g de cèpes frais en morceaux
    500 g de cèpes surgelés, préalablement décongelés
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 500 g de pâtes fraîches aux œufs, type pappardelle ou tagliatelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 55 g
Kalorie 3108.5 kJ / 743.5 kcal
Tłuszcz 38.5 g
Błonnik 11.5 g
Węglowodany 66.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...