Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de noisettes décortiquées
- 160 g de farine, et un peu pour fariner
- 80 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 130 g de noisettes en poudre
- 60 g d'eau froide
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 180 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 140 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 15 g de sucre en poudre
- 40 g d'huile de noisette
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3922.3 kJ / 946.2 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 74.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 51.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 min
Tarte au chocolat, pâte à la farine de sarrasin
3 Std. 40 Min
Carrés gourmands au beurre de cacahuète
2 Std. 50 Min
Fondant aux deux chocolats
3sa
Bouchées aux speculoos
2j 30 menit
Tarte chocolat caramel
2h 15 min
Brownies au caramel
1j 20 menit
Cookies choco-speculoos
30 min
Tarte chocolat-noisettes
4h 20 min
Tarte chocolat-noisette
1h 10 min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12 Std.
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14h