![Reine de Saba Reine de Saba](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e4f52352-d1f3-48f5-b5c4-49dff776851a/Derivates/5e62af5c-0527-40de-8f61-a1f74c8df6b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les emporte-pièces
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 75 g de poudre d'amande
- 20 g de lait
- 30 g de farine de blé
- 20 g de fécule de maïs
- 1 gousse de vanille en poudre
- 4 c. à café de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2575.5 kJ / 621.3 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 89.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Sablés diamant vanille
1 Std.
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 godz. 10 min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 Min
Gâteau au chocolat et citron
50 min
Brownies aux noix de pécan
45 Min
Financiers à la pêche
50 min
Babka chocolat-caramel
3h
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 Std.