Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les emporte-pièces
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 75 g de poudre d'amande
- 20 g de lait
- 30 g de farine de blé
- 20 g de fécule de maïs
- 1 gousse de vanille en poudre
- 4 c. à café de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2575.5 kJ / 621.3 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 89.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches italiennes
3 Std. 15 Min
Stollen de Noël au fromage blanc
2 Std. 30 Min
Tarte au sucre
50 Min
Coulant aux chocolats noir et au lait, insert au chocolat blanc
2 Std. 45 Min
Fondant aux deux chocolats
3 Std.
Brookie aux noix
55min
Babka chocolat-caramel
3 Std.
Moelleux aux myrtilles
1 Std. 25 Min
Tarte aux fraises et au poivre du Sichuan
3h 5 min
Tarte aux poires Bourdaloue
3u. 10min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min
Quatre-quarts aux poires
55min