Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
125
g de biscuits au beurre, type petits-beurre
lub 125 g de biscuits, type crackers - 50 g de beurre allégé à 40% de MG
- 4 feuilles de gélatine alimentaire
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe d'eau
- 2 citrons jaunes
- 300 g de fromage frais allégé, à tartiner
- 80 g de sucre en poudre
- 1 citron vert, en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2003 kJ / 490 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3 Std. 20 Min
Cheesecake au citron et pavot
24h
Cheesecake à la fraise
13 Std. 45 Min
Tarte aux fraises et crème au citron
12h 20min
Petites crèmes à la mangue et à l’amande
3h 35min
Pannacotta pamplemousse-coco
3h 25min
Cheesecake fraise-citron vert
5 Std.
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3 Std. 15 Min
Cheesecake meringué
1 Std. 30 Min
Tiramisu aux abricots et au miel
4h 40min
Tiramisu citron vert et framboises
25 Min
Banoffee
2 godz. 35 min