Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g cosce di pollo disossate in bocconcini (7x7 cm)
- 280 g di vino bianco
- 270 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 mazzancolle pulite
- 10 g di burro
- 4 uova
- 4 fette di pane bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 51.6 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso cantonese allo zenzero
35 Min
Pollo in salsa ai funghi
50 min
Filetto di maiale con salsa speziata al cocco e pane naan all'aglio
1 Std.
Spezzatino di tacchino al curry a Cottura Lenta
2h 50 min
Manzo con peperoni in salsa piccante
35 Min
Pasta con pollo e funghi
Brak ocen
Spaghetti al ragù di anguille
50 min
Salsa mojo verde
10 Min
Costolette di agnello al tamarindo e peperoncino
1 godz. 10 min
Manzo alla Stroganoff (TM6)
1 Std.
Carne di manzo speziata (Boboti)
1 godz. 15 min
Costolette di agnello con purè di patate e spinaci
1 Std.